[vc_row uxb_theme_class=””][vc_column uxb_theme_class=””][vc_column_text]

SmartBuilding lysstyring

Carlo Gavazzi tilbyder et stort udvalg indenfor lysstyring. Her kan du kan læse mere om, i hvilke situationer du kan anvende lysstyring.

Find vores produkter indenfor lysstyring her.

Dag- og natindstilling af lys

Udvendigt lys kan aktiveres automatisk afhængigt af dagslyset. Dette kan også kombineres med en ur-funktion og bevægelsessensor. Forstil dig, at det udvendige lys slukkes automatisk til natten og kun tændes ved bevægelse. Med tidsstyret lys kan du ved at benytte de automatiske ur-funktioner tænde lys på faste tider i døgnet. Det er også muligt at tænde og slukke lys på faste tider i en ferieperiode.

Natlys

Fra en lyskontakt ved sengen kan du f.eks. slukke alt lys i boligen med kun et tryk men f.eks. beholde lyset i korridoren dæmpet. Du kan på en behagelig måde finde vej til børneværelse, badeværelse eller køleskabet, om du vil, uden at få et “lyschok” eller snuble over henslængt legetøj.
Rammer tilpasset din stil og dit interiør fås hos din el-installatør eller el-grossist.

Simuleret beboelse

Når du er på ferie, lever huset sit eget liv. Systemet kan optage din daglige tænd/sluk-rytme for udvalgte lamper, i ugen inden du tager på ferie. Systemet kan så afspille tænd/sluk-rytmen, når du er på ferie – så boligen ser beboet ud. Mørke områder rundt om boligen kan lyses op automatisk, hvis nogen skulle komme ind på ejendommen. For uvedkommende bliver det derfor vanskeligt at fastslå, om der er nogen hjemme eller ej.

Havebelysning

Ved mørkets frembrud tændes havelamper automatisk på svag styrke f.eks. 40%. Ved bevægelse registreret af PIR-sensor placeret ved havegang eller indkørsel, hæves lysstyrken til et højere niveau f.eks. 80% eller 100%. Efter en periode uden aktivitet dæmpes lyset igen til lavt niveau. Belysningen slukkes automatisk på et forud defineret tidspunkt – eksempelvis midnat. Det er naturligvis også muligt manuelt at indstille lysstyrken eller sætte automatikfunktionen ud af drift. Smart-house kan altså ved hjælp af sensorer og indbyggede ur-funktioner sikre, at udendørs lys altid er tændt, når der er behov for det og samtidigt sikre et minimalt energiforbrug, da tændperioderne løbende er tilpasset de aktuelle lys- og vejrforhold.

Lysscenarier

Hvis du ønsker bestemt belysning til at se tv i eller belysning til rengøring kan du forprogrammere forskellige lysscenarier, så du med et enkelt tryk opnår den rette belysning. Programmeringen er meget enkel. Du indstiller blot lysstyrken på de forskellige lamper som du ønsker, og trykker ganske enkelt på en knap hvorved lysscenariet lagres.

Trådløs styring

For at øge fleksibiliteten på installationen kan man anvende trådløse lyskontakter eller fjernbetjening, så placeringen kan ændres efter behov og livssituation. Ønsker du betjeningen fra sofaen? Kontakter i børnevenlig højde, der kan flyttes når barnet vokser? Eller måske ønsker du at montere på glasflader, murvæg eller andre steder, hvor fast installation ellers er besværligt? Trådløse produkter er også en særdeles god løsning med tanke på renovering af eksisterende boliger. Med en af disse fjernbetjeninger kan du styre en hvilken som helst funktion i dit hjem

Bevægelsesstyret lys

Nogle steder kan det være praktisk at styre lyset ved hjælp af bevægelsessensorer, som f.eks. i bryggerset. Når du har hænderne fulde af vasketøj, er det behageligt, at lyset tændes automatisk, når du går ind i rummet. Bevægelsesstyret lys kan også benyttes til at slukke i rum efter et tidsrum uden aktivitet – f.eks. i børneværelser.

DALI master

Med Carlo Gavazzis DALI master laves nu tidligere avancerede lysstyringer nemt, hurtigt og billigt. Sammen med SmartBuilding kontrolleren udgør den en stærk platform, som programmeres fra samme værktøj, dvs. ingen brug af ekstra software og decentral programmering af enheder.

SmartBuilding kontrolleren håndterer 7 DALI mastere og hver DALI master håndterer 64 balaster i 16 grupper. Systemet kan håndtere lysstyring i enhver størrelse bygning og kombinerer Dupline bus og DALI fleksibilitet på en effektiv måde.

Fordele DALI master

  • Dali Masteren kan monteres central eller decentralt afhængigt af behov og tilsluttes 230VAC.
  • Indbygget DALI strømforsyning.
  • Programmeres med samme software som applikationen, dermed nem vedligeholdelse.
  • Alle data er tilrådighed på BACnet.
  • DALI aktuatorer og Dupline sensorer giver en stor grad af fleksibilitet.
  • Kosteffektiv i forhold til traditionel installation.

 

Find vores produkter indenfor lysstyring her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row uxb_theme_class=””][vc_column uxb_theme_class=””][vc_gallery interval=”3″ images=”3272″][/vc_column][/vc_row]